HVORFOR EL-SYKKEL?

En elektrisk sykkel er en tråsykkel med elektrisk hjelpemotor. I dag er el-sykler et svært KOMFORTABELt, effektivt og ikke minst morsomt fremkomstmiddel. 

El-sykler har tatt store steg de siste årene og blitt svært populært. De har fått bedre design, utvidet batteritid og redusert vekt. Motoren som syklene er utstyrt med er en hjelpemotor som bare kobles inn når pedalene brukes. Dette gjør at den er fritatt alle avgifter og krever ingen tillatelse for å operere. 

Med el-sykkel mellom beina sparer du både tid og miljø!

ELEKTRISKE FORDELER

EN El-sykKEL har FLERFOLDIGE gode egenskaper; sporty, men avslappende. DRIFTSBILLIG og miljøvennlig. GLED DEG TIL EN NY, ELEKTRISK HVERDAG.

Den elektriske motoren gir god avlastning i tråkket. Dette gjør at belastningen på knær og andre ledd reduseres, og du kan oppnå jevnere energibruk og tilbakelegge lengre avstander uten strev. Selv om sykkelen er lastet med baggasje eller tilkoblet henger vil sykkelturen kreve lite energi. El-sykkelen er støyfri og uten forurensning, og i tillegg svært billig i drift. Dette gjør el-sykkel til et supert alternativ til bil på daglige eller mindre turer.

LADING OG VEDLIKEHOLDSLADING AV BATTERI

Batteriet kan lades når det står på sykkelen eller ta det av sykkelen å lade det for seg selv. 
  • Lading bør foregå i romtemperatur. Når sykkelen ikke er i bruk over lang tid (vinteren) bør batteriet oppbevares inne mellom 40-60%.
  • Under transport på eller i bil bør batteriet tas av og legges for seg selv i bilen.
  • Ladetid er forskjellig ut ifra lader og batteri størrelse og tar fra 4 til 8 timer.
  • Det kan være lurt å skaffe seg kontakt spray, og spraye på kontakt punktene til batteriet, så disse ikke irrer. (Dette gjelder særlig vintersykling!)

GIR OG BREMSER - VERDT Å VITE

Det er viktig at man bruker girene på en elsykkel på grunn av slitasje på kjede og kassett. Dermed er det viktig å bruke girene om det blir tungt, fremfor mer hjelp fra motoren. Dermed får dere mere effekt ut av motoren.

De alle fleste syklene har i dag hydrauliske skivebremser. Ifm. det er det viktig å ikke få olje på skivene eller bremseklossene, det er også viktig å holde skivene rene, det gjøres med egen rens for skivebremser eller rødsprit. Bremseklossene blir slitt og må byttes ut med jevne mellomrom (følg vår serviceveiledning).